Amslod review

Wij hebben de fietsen van Amslod eens onder de loep genomen, en dan eigenlijk niet eens zozeer de fietsen uit hun assortiment, maar het merk zelf. Met andere woorden we hebben uitgezocht hoe Amslod te werk gaat, hoe ze met klanten omgaan, hoe ze met klachten omgaan en meer van deze belangrijke informatie.

Ze beweren namelijk topkwaliteit te leveren, maar de ervaringen en beoordelingen die wij op het internet zijn tegengekomen zeggen toch heel iets anders.

Hieronder hebben we een heel goed voorbeeld van hoe Amslod te werk gaat, en hoe ze met hun klanten omgaan. We zullen onder de afbeelding even alle onderstreepte punten met je bespreken. 

 

 

  • Als eerste zien we helemaal boven aan de afbeelding dat Amslod 0% van de klachten oplost. We kunnen dus zeggen dat ze geen enkele klacht op deze website hebben opgelost. 

 

  • Dan zie je een stukje onderstreept waar staat dat ze goochelen met cijfers, waarom dit gezegd wordt heeft alles te maken met het feit dat deze klant de proef op de som heeft genomen door samen met zijn broer een prijsopgave te vragen van een zelfde model fiets bij dezelfde verkoper en uiteraard niet tegelijkertijd. Uiteindelijk kregen ze beide een prijsopgave waarop alles hetzelfde was, behalve de prijs, daar zat namelijk een verschil van €200. 

 

  • We zien dat op de website van Amslod de cijfers die worden gegeven wel erg hoog zijn, ze wekken dan ook de indruk dat deze geladen zijn via Google Reviews. Maar het is al snel duidelijk dat Amslod alleen de goede cijfers eruit filtert, en deze vervolgens op de website laat zien. 

 

  • Het is inderdaad schandalig als je je bedenkt dat voornamelijk senioren vaak niet handig genoeg zijn met computers om achter dergelijke informatie te komen, zij denken dus echt dat er alleen maar positieve reviews te vinden zijn, na dat ze de Amslod website hebben bezocht. 

 

  • Dit is ook weer zoiets dat we al vaker tegen zijn gekomen, zodra Amslod een negatieve review online tegen komt, beweren ze vaak dat het om een fake review gaat. Wel heel slim van ze natuurlijk, er zullen namelijk altijd mensen zijn die hierin trappen. 

 

Hoe gaat Amslod te werk?

Wanneer je op zoek bent naar een elektrische fiets en uit komt op de website van Amslod, kan het lijken dat alles er prima tot in de puntjes verzorgd uitziet. Het is duidelijk dat ze het vertrouwen van de klant proberen te winnen met bijvoorbeeld hun positieve reviews en hoge cijfers die je op de website kunt vinden. Dit is volgens ons een zeer oneerlijke manier van klanten aantrekken, want je geeft ze geen volledige informatie

 

 

Ziet er natuurlijk prima uit, als je dit als klant zo ziet, maar helaas zijn we erachter gekomen dat schijn bedriegt. Dit heb je natuurlijk ook al kunnen lezen in de eerste review die we met je gedeeld hebben. Negatieve reviews komen namelijk niet op de website terecht, deze worden door Amslod geweerd.

Hoe gaat Amslod met klanten om?

Wat we online vonden over hoe Amslod met klanten omgaat vinden we niet al te best, we hebben een aantal voorbeelden voor jullie toegevoegd zodat je zelf kan zien wat we hiermee bedoelen.

 

Zoals je kunt zien bij bovenstaande review is de klant niet tevreden over hoe de klantenservice van het bedrijf met haar als klant omgaat. Klant geeft aan dat de klantenservice totaal niet klantvriendelijk is, iets dat toch eigenlijk wel bovenaan het lijstje van iedere klantenservicemedewerker zou moeten staan, en daarnaast geeft ze aan dat ze nog totaal geen reactie heeft gehad op een klacht die ingediend is. 

Je ziet dat de klant geen fijn gevoel aan de verkoop heeft overgehouden, ook al functioneert de fiets misschien naar behoren, de manier waarop alles verlopen is zit deze klant niet lekker. Het lijkt alsof Amslod alleen verkoopt en verder geen service verleend, en dat vinden wij een slechte zaak. 

 

De volgende review die we hebben gevonden laat ook weer goed zien dat Amslod niet goed met klanten en klachten omgaat. Zo omschrijft ze dat de afhandeling van klachten zeer slecht wordt opgepakt, en dat ze niet eens met excuses komen. Daarnaast zie je dat bij deze klant niet alleen de omgang niet prettig was, maar ook met de fiets zelf heeft ze slechte ervaringen. 

 

 

Hierboven zien we een review van een klant die waarschijnlijk een slechte review heeft willen plaatsen op de website van Amslod, maar werd deze door het bedrijf geweerd. Zo zegt hij dat ze op zijn minst contact met hem op kunnen nemen om te melden dat ze zijn feedback niet waarderen en ook niet zullen plaatsen. Wat hij zegt klopt ook helemaal, want ook klanten die geen goed woordje voor ze over hebben zijn gewoon klanten en hebben dus net zoveel recht. 

Amslod niet klantvriendelijk

We vinden het dan ook vervelend om te moeten melden dat we tot de conclusie zijn gekomen dat Amslod niet klantvriendelijk is, en dan met name tegen bestaande klanten, dus klanten die al een fiets hebben gekocht. Tegen potentiële klanten zijn ze vaak wel aardig, al vinden sommige mensen de verkopers nogal opdringerig. 

Wat we het meest tegen zijn gekomen is het onvriendelijk gedrag van de telefonische medewerkers van Amslod. Uitspraken zoals hieronder zijn we online dan ook te vaak tegen gekomen, klantenservice die niet reageren, en klanten die met hun problemen blijven zitten.

 

 


 

 

En dan te bedenken dat dit slechts een aantal voorbeelden zijn van de velen online klachten en reviews met betrekking tot de klantenservice van dit bedrijf. Misschien doen ze er verstandig aan om het budget voor het stukje ¨klantenservice¨ te verhogen.