Gazelle review

Gazelle is een van de Nederlandse fietsenfabrieken die al lang bestaan, opgericht in 1982. In het plaatsje Dieren staat het fietsenfabriek waar er naar schatting 275.000 fietsen elk jaar worden gemaakt. Gazelle mag zich dan ook vanaf het jaartal 1992 Koninklijk noemen en is daarmee onder andere ook nog eens een van de marktleiders in Nederland.

Je zou zeggen dat wanneer een fietsenfabriek al zolang bestaat de fietsen van kwalitatief goed moeten zijn. Wij van fietsenreviews.com gaan op deze pagina van Gazelle review bestaande klachten doornemen van consumenten die een fiets hebben gekocht bij Gazelle. Dit doen wij uiteraard met echt bestaande klachten die wij online voor jullie verzameld hebben.

Aan het eind van de pagina weten jullie wat voor cijfer Gazelle van fietsenreviews.com krijgt m.b.t. het klachten afhandeling en natuurlijk belangrijkste van alles of Gazelle klaar staat voor hun klanten.

 

 

Het duurt niet lang en via Google Search vinden wij meteen 135.000 zoek resultaten met betrekking tot Gazelle Klachten. Dit kan je natuurlijk verwachten wanneer je als fietsfabrikant 275.000 fietsen per jaar produceert.

 

Wij gaan eens wat dieper in op het onderstaande klachtenvoorbeeld die wij speciaal hebben toegevoegd voor jullie. Wat ons als eerste opvalt is natuurlijk het bericht vanuit het social-media platform Twitter/Facebook. Hierin wordt Gazelle opgeroepen om nou eens te reageren op klachten. Dit wordt ondersteund door het feit dat er in de afgelopen 12 maanden 23 klachten zijn aangekaart en er niemand van Gazelle gereageerd heeft en de 23 klachten zijn eveneens niet opgelost.  Dit is voor een grote speler in de fietsenwereld geen goed teken. Natuurlijk weten wij dat de klantenservice bij grote bedrijven niet altijd soepel verloopt maar om niet te reageren in 12 maanden tijd vinden wij alsnog absurd.

 

En als wij kijken naar de specifieke klachten op het voorbeeld hieronder dan kunnen wij concluderen dat er wel wat meer aan de hand is en dan meer over het technische aspect van de elektrische fietsen die worden verkocht. Derde accu in 3 jaar tijd die kapot is gegaan en dat Gazelle geen accu meer wilt vervangen is eveneens vreemd. Dat er na 1100 kilometer de fiets het begeeft in 2,5 jaar tijd is ook een punt waarbij wij als consumenten kunnen denken dat er iets niet goed gaat in de fietsenfabriek in Dieren. Waar een fietsenfabriek van formaat zoals Gazelle kwaliteit op de eerste plek moet zetten in plaats van massa productie van B-kwaliteit fietsen, Gazelle stelt ons dan ook teleur en wij zijn van mening dat ze zich absoluut niet koninklijk mogen noemen.

 

 

De volgende klacht die wij online tegen gekomen zijn is er een van Radar. Het gaat hier wederom om een E-bike van Gazelle die verkocht is aan Piet Visser. Zoals je hieronder kunt lezen laat Gazelle wederom zoveel steken vallen en is de klant desalniettemin de dupe van een B-kwaliteit afgeleverde elektrische fiets.

 

Het onbegrijpelijke is dat Piet Visser de gedupeerde klant hierin zijn fiets terug heeft gebracht naar Gazelle. Die vervolgens in de fabriek concluderen dat er inderdaad iets mis is met de verkochte E-Bike. Gazelle weigert echter het aankoopbedrag van maar liefst 2600 euro te retourneren! Te gek voor worden! Ze bieden Piet ten eerste een goedkopere fiets aan en als hij dit niet accepteert heeft hij gewoon pech! Wij snappen inderdaad dat Radar hier werk van heeft gemaakt en een hele uitzending eraan heeft besteed. Dit soort praktijken in Nederland door een “Koninklijke” fietsenfabriek kan gewoon niet door de beugel!

 

 

 

 

Steeds vaker komen er geluiden online naar boven dat Gazelle geen fietsen meer produceert zoals vroeger. Dat de onderdelen en het materiaal allemaal uit Azië komt. De kwaliteit en productie is goedkoper en dat is ook logisch dat je in Azië inkoopt als je heel veel winst wilt maken. Maar is dit nog wel eerlijk naar de consumenten toe, de consumenten houden zich namelijk vast aan een naam die ze kennen van vroeger, die bekend is geworden om kwalitatief goede producten. Maar die producten zijn al lang niet meer wat het geweest is, dus eigenlijk betaal je alleen nog maar om het merk en meer niet.

 

 

Op de site van Kassa komen wij nog meer Gazelle klachten tegen. En hier kunnen wij ook concluderen dat er meerdere consumenten kenbaar maken dat Gazelle geen degelijke fietsen meer maakt sinds 1985 en dat het fiets materiaal tegenwoordig vanuit Azië komt.

Klanten weten dat Gazelle allang niet meer is wat het vroeger was. En zijn ook niet meer bereid om te betalen voor het merk zonder het kwaliteit die het verdiend.

 

 

 

 

Voor Gazelle is dit een neerwaartse spiraal, het was ooit de trotse Nederlandse Fietsenmakelaardij waar iedereen met trots op fietste. Tegenwoordig geen schim van wat het was en de kwaliteit is ver te zoeken. Online komen wij van fietsenreviews.com alleen maar negativiteit tegen. Probleem na probleem het stroomt online van de klachten iets waar wij zelfs van schrokken tijdens ons onderzoek naar Gazelle.

 

 

De E-Bikes van Gazelle laten het afweten in elk aspect. Zoals je hierboven kunt zien bij de gerelateerde zoekopdrachten van Gazelle. De ene fout na de andere, en het blijft maar doorgaan. Wij kunnen dan ook niet anders dan concluderen dat het aanschaffen van een Gazelle e-bike niet aan te raden is.

 

 

Wij kunnen niet anders dan Gazelle 1 ster geven, het liefst zouden we ze helemaal geen ster geven, maar die ene ster krijgen ze in ieder geval nog voor de degelijke sterke fietsen die ze ooit produceerde, en waar wij Nederlanders jarenlang met plezier op konden fietsen.