Sparta review

Geschiedenis Sparta

Sparta is een Nederlandse fietsfabrikant die ontstaan is in 1917. Gevestigd in Apeldoorn was Sparta een van de grootste motorfiets producenten na de tweede Wereld Oorlog.  In de jaren 70 begon Sparta zich te focussen op het ontwikkelen en produceren van fietsen, mede omdat de invoering van de helmplicht in 1975 door de Nederlandse Overheid destijds ervoor zorgde dat de verkoop en vraag naar bromfietsen sterk afnam. Mede doordat de verkopen van de bromfietsen ervoor zorgde dat Sparta zich volledig aan het focussen was om de fiets door te ontwikkelen, is het bekende fietsframe wat wij vandaag de dag nog zien, een fietsframe uit 1 stuk gemaakt van een kokerframe.

 

 

 

Wij van fietsenreviews.com zijn voor jullie online op onderzoek uit gegaan om te kijken of Sparta het bekende Nederlandse fietsfabrikant dat ontstaan is in 1917 kwalitatief goede fietsen aflevert en of wij klachten tegen zijn gekomen die jij als consument graag wilt weten voordat jij een fiets gaat aanschaffen van het merk Sparta.

 

E-Bike Sparta

Sparta heeft een aantal jaar geleden een defect bij een bepaald model e-bike gehad. En dit is toen der tijd landelijk gecommuniceerd door Sparta naar buiten toe. Zoals je kunt zien op het voorbeeld hieronder bij het rtl nieuwsbericht. Er wordt opgeroepen door Sparta naar alle klanten toe die een Sparta fiets hebben om te kijken welk frame nummer ze hebben, zodat deze eventueel gratis kon worden vervangen door een Sparta Dealer in de buurt. Dit is wat wij bij fietsenreviews.com niet zijn tegengekomen bij de Amslod klachten of Gazelle. Waarbij de fietsfabrikant zijn verantwoording pakt en de klant tevreden wilt houden.

 

 

Het feit dat Sparta alvorens veel klachten binnenkomen op het klantenservice gelijk schakelt met een berichtgeving naar de klanten toe via diverse nieuws outlets is natuurlijk erg professioneel als Nederlandse fietsfabrikant. Natuurlijk zijn wij online ook klachten tegen gekomen en wij zijn net als jullie benieuwd hoe Sparta met deze klachten om is gegaan en hoe de klantenservice van Sparta in elkaar steekt. Wij gaan dit hieronder met jullie doornemen.

E-Bike Accu’s

De volgende klacht gaat over de accu natuurlijk. Zoals je bij fietsenreviews.com kunt lezen zijn er van diverse merken zoals bv Amslod, slechte accu’s in omloop. Dit is een veelvoorkomend probleem bij verschillende E-bike merken. Wij hebben online gezocht naar klachten m.b.t. de accu van de Sparta E-bikes.

De klacht hieronder gaat hierover dus, deze hebben wij online bij Radar kunnen vinden. En hier is een klant die een topic start m.b.t. een Sparta fiets die hij heeft waarvan de accu niet goed functioneerde volgens de klant. De klant geeft aan dat de accu na 2,5 jaar vervangen moest worden en niet meer goed werkt etc. De garantie op de accu na 2 jaar is voorbij en de klant geeft aan dat hij niet van plan is om een nieuwe te kopen omdat dit te duur is.

Zoals jullie kunnen lezen geven meerdere klanten van Sparta antwoord hierop. De ene klant zegt dat hij een Sparta fiets als 5 jaar heeft met nog steeds de originele accu. En wanneer het winter is of koud dat hij de accu naar binnen haalt zodat deze niet blootgesteld is aan de vrieskou. Een andere klant heeft al 6 jaar een Sparta fiets en de accu hiervan is eveneens origineel, en maakt er lange fietstochten mee.

Wat wij kunnen concluderen hier uit is dat de batterijen van de Sparta fietsen gewoon tot 6 jaar en meer mee kunnen bij degelijk gebruik. Als fietsfabrikant kun je niet garanderen dat alle batterijen het goed gaan doen vandaar dat de accu’s garantie meekrijgen vanuit de fabrikant.

 

 

Op de website van Fietsenbond hebben wij gezocht naar consumenten met ervaringen met Sparta e-bike’s. En met succes want wederom kunnen wij weinig tot geen negatieve klachten vinden over de Sparta E-bikes. Zoals hieronder beschreven door Suzanne. Die gebruikt haar Sparta fiets voor woon-werkverkeer, dagelijks fietst Suzanne 22 km van huis naar werk en weer terug. Zei heeft zoals jullie kunnen lezen nooit problemen gehad in de 4 jaar tijd. Elke dag fietst Suzanne naar haar werk in 1 week tijd is dat al ruim 100 kilometer. Als wij een optelsom maken wat Suzanne in een jaar tijd fietst komen wij uit op komen wij uit op ruim 5000 km per jaar. En dit maal 4 is  20.000 km wat Suzanne bij elkaar heeft gefietst op haar E-bike zonder problemen vandaag de dag. Dat is kwaliteit waar je als klant blij mee bent en ook mag verwachten omdat een E-bike niet goedkoop is.

 

 

  ANWB

 

Volgens de ANWB is de Sparta Model M8s de beste E-Bike van Nederland. Hoe deze verkiezing in zijn werking gaat durven wij niet zeggen. Enigste waar jij als consument rekening mee moet houden is dat ook wij van Fietsenreviews.com vinden dat Sparta zeker degelijke fietsen maakt. De E-Bikes zijn in tegenstelling tot Gazelle en Amslod van kwaliteit die jaren mee kunnen zonder problemen. De Sparta Review komt voor ons dan ook na de Stella review op een mooie 2e plaats als het gaat om ons aanbeveling bij het aanschaffen van een E-Bike.

 

 

Tot Slot

Wij van fietsenreviews.com hopen dat jij als consument en toekomstig E-bike bezitter met onze reviews tot een degelijk keuze weet te komen om de komende jaren veel fiets plezier tegemoet te gaan met vele kilometers!! Vanuit ons krijgt Sparta 4 sterren!